17 Nisan 2008 Perşembe

Toots&The Maytals - This is England


Çoğu yerde The Maytals olarak bilinen resmi kuruluşu 1966 yılı kabul edilen Jamaikalı fevkalade bir raggae grubu Toots and The Maytals.
Şarkılarında raggae dışında ska, funk, blues ve rock esintileri bulmak mümkün efsane grubun...
Pressure drop, monkey man gibi meşhur şarkılarının yanında This is England filminde de bulunan açılış şarkısı ola "54-46 was my number" ve "Louie Louie" parçalarıyla adamı pis bi gülümsemeyle saçma sapan hareketler yaptırır bu şarkılar:)


Shane Meadows'un yazıp yönettiği, politik soslu dönem filmi sevenler için, özellikle de İngiliz filmlerine İngiliz aksanına benim gibi anlaşılamayan bir çekici unsur olarak bakanlar için This is England şimdiden bir klasik oldu bile.
80'lerin İngilteresinin o atmosferini, skinhead'lerin ve yükselen ırkçılık, ayrımcılığa mercek tutan, bir dakika bile sekmeyen harika oyunculuklar, dozunda şiddet kullanımı, muhteşem müzikler de cabası.

Henüz açılış jeneriğinde Margaret Thatcher, işçi eylemleri, toplumsal hadiseler ve filmin içinde de bahsi geçen Falkland harekatı ile ilgili görüntüler ve şahane mayatls parçasıyla film kendini belli ediyor. Klibi de ahanda aşağıda;
Açılış Sahnesi - this is england/the maytals


Sömürgeciliğin sonucu olarak ülkelerine gelen hindistan ya da Pakistan'lı çalışanlara, zamanla aks eden ekonomik kriz ve işsizliğin ardından harlanan milliyetçiliğin durdurulamaz boyuttaki vaziyeti de gözler önüne serilmiş.

Filmde bahsedilmesi gereken bir diğer unsur filmde 92 doğumlu kahramanımız Thomas Turgooese...
2005 yılında annesini kaybeden ufaklık için This is England filmi onun annesine adanmış.
Söyleşilerde anlattıklarına göre ne bir drama okulu ne de oyunculuk eğitimi almış ama filmde şahane rol kesmiş hiç kuşkusuz ki İngiliz bağımsız Film Ödüllerinde En Çok Umut Vadeden Genç Oyuncu Ödülünü de kaptı bu rolüyle.

Aşağıdaki linkte de filmde Combo rolünde yine çok başarılı olan Stephen Graham ile Thomas Turgoose'un SoccerAm adlı programdaki sohbetleri mevcut, ufaklık tam deyimiyle sıyırma sinyalleri veriyo, ayrıca videonun sonunda görüleceği üzere futbol konusunda da gayet başarılı gibi...

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Hello. This post is likeable, and your blog is very interesting, congratulations :-). I will add in my blogroll =). If possible gives a last there on my blog, it is about the OLED, I hope you enjoy. The address is http://oled-brasil.blogspot.com. A hug.