28 Şubat 2008 Perşembe

Futbol Filmleri Geliyor!..


Herhangi bir turnuvada dünya çapında milyarları çeken, manyaklık derecesinde sevilen futbol temalı film sayısı ne yazıkki çok az, belki de bu işe girmeye çekiniyolar beğenilmeyeceği korkusuyla ki doğruluk payı var.
Tam anlamıyla futbol filmi örneği çok az, genelde savaş, aşk, işsizlik gibi ana temaların işlendiği filmlerde yan unsur olarak destekleyicci bir rol oynuyor futbol.
Savaşın gölgesinde Zafere Kaçış gibi ya da mahalle-semt kültürünün buram buram koktuğu melankolik aşkların anlatıldığı Dar Alanda Kısa Paslaşmalar gibi...
Futbolun aşırı derecede sevilmesi nedeniyle yapılan filmlere çok rahat burun kıvırabiliyoruz bu da futbol filmi yapmayı nerdeyse olanaksız kılıyor. Futbol yaşanır en gerçekçiliğiyle belki de beyazperdeye yakıştıramadığımızdan tüm bunlar. Belki de futbolu bilen biri çok sağlam bir projeyle taş gibi bir film yapar o da istisna olarak yazılır heralde sinema tarihine.

Özellikle Ankara'lılara bir müjde. Bu yıl 19.su gerçekleştirilecek olan Ankara Film Festivali kapsamında özel bir bölüm ayrılan Futbol Filmleri gösterimleri gerçekleştirilecek. Onunla da kalmayıp panel ve festival konuklarının katılımıyla da bir futbol turnuvası gerçekleştirilecek.
Şöyle baktığımızda gözüme ilk çarpan efsane Zoltan Fabri'nin Cehennemde İki Devre'si oldu ki kaçıranı döverler heralde.

Meraklılar için festival tarihleri 13-23 Mart tarihlerinde ve filmler Kızılay Büyülü Fener ve Çağdaş Sanatlar Merkezinde gerçekleştirilecek.

Hiç yorum yok: