11 Kasım 2007 Pazar

Kill Bill / Anime Scene


aykırı yönetmenimiz, yapımcımız, filmlerinde oynayıp beğenilmese de fevkalade filmleriyle bizi bizden alan Quentin Tarantino'nun 4.filmi olarak geçen Kill Bill, yönetmenin tek film olarak çekip çok uzun olması nedeniyle ikiye böldüğü proje.
Birer yıl arayla vizyona girdikten sonra özellikle dövüş sahneleriyle, geniş oyuncu kadrosu, özgün senaryo ve kurgusuyla gönüllerdeki yerini hemen almıştı.
Tarantino'nun filmi Uma Thurman için yaptım demesi de başroldeki oyuncunun harika performansını onurlandırmasının yanında biraz da fetişist tarafını da akla getiriyor, Thurman'ın sahnelerindeki ayak sahneleri vs...
Uzakdoğu sinemasına ve kung fu filmlerine hayranlığını her fırsatta dile getiren usta yönetmen bu filmle hattori hanzo kılıçlarıyla, oluk oluk akan kanlarla, şiddeti şiirselleştiren rahatsızlık vermeyen her zamanki muhteşem kurgusuyla, enteresan karakterleriyle, çizgiroman havasında episodlara bölünmüş filminin özellikle şahane müzikleriyle de dikkat toplamıştı.

velhasıl Kill Bill'in ilk filminde film kadar konuşulan diğer bir unsur da uzakdoğuluların artık aştığı konulardan biri olan anime bölümüydü ki aşağıdadır kendisi, doya doya izleyiniz;

Hiç yorum yok: